dinsdag 8 juni 2010

David tegen Goliath…

Gisteren, maandag 7 juni 2010. Schrijf dit alvast in jullie agenda. Want het mag dan niet met overdreven media-aandacht geschied zijn, maar geschiedenis is wel degelijk geschreven.
Een squashduel tussen:
Peach aka Tornado P – robuust, stoer, rood en bezweet. Enkel nog hoorntjes en damp uit zijn oren en je zou hem aannemen als de ware Duivel.
Annelies aka Lepeltje. Rustig, beheerst, een kop kleiner en van het vrouwelijk geslacht.

Geen man, geen vrouw die de kleine Annelies een kans gunde tegen Tornado P, en toch.
De eerste set was aftastend. Zoals twee grootmachten die – in een intense drang tot vernietiging – elkaars wapenarsenaal inspecteren en paniek bij de tegenstander proberen zaaien met klein geschut. Niets spectaculairs die eerste set en zonder teveel spanning of al te lange rally’s kon Tornado P zijn slag binnenhalen: met een nipte maar terechte overwinning waande hij zich reeds kampioen, armen gestrekt, vuisten gemaakt en op de knieën schreeuwend “JAAAAARCHH”.
De tweede set bracht meer spanning.. Zo moest het ook, want 2 setjes winnen was gewonnen. En ik – Amaury aka SquashKing – ging Tornado P trakteren op een bak Jupiler als hij kon winnen van Lepeltje. Maar, hoewel Tornado P zich waande in een overwinningsroes, kon het meer aandachtige observatiewerk onthullen dat de buit nog lang niet binnen was. Lepeltje droeg namelijk een gepersonaliseerde polo met haar naam en thuiskleuren op. Iets dat haar heus een pak zelfvertrouwen heeft opgeleverd – net als toegejuicht door tienduizenden supporters. De tweede set was dan ook een streling voor het oog: precisiewerk, rally’s, woede-uitbarstingen en harde contacten met vloer en muur. Resultaat: een vrij makkelijke overwinning voor Lepeltje, stand: 1 – 1. Al moeten we daaraan toevoegen dat Tornado P af en toe afgeleid werd door landschappelijk schoon, iets waar de jury ook last van had, maar gezien alle partijen execo staan in dat opzicht, hebben we dat niet kunnen laten gelden als handicap.
De derde set, spannend als die was, leek van tevoren beslist. Verhoogde concentratie en zelfvertrouwen bij Lepeltje zorgde ervoor dat ze terrein kon winnen op vlak van precisiewerk en positiewerk. Tornado P, machtig als een reus had gelijk maar een doel. Het balletje doorheen de muur slaan en schitteren als een ster. Maar het mocht niet wezen en de krachtige lichtbundel implodeerde; net als een hypernova explosie die voorafgaat aan het Zwarte Gat. Als jury voelde ik me reeds beneveld van wat 24 x 25 cl. met mij ging doen. Het was genieten als van dat laatste straaltje zon op een vroege lentedag.

Annelies aka Lepeltje vs. Peach aka Tornado P

2 - 1
Geschiedenis is geschreven… David wint.

1 opmerking:

Unknown zei

Dit moet zowat de grootste vertekening van de geschiedenis zijn sinds de brand in de Reichstag! :)

My God, Frankie, gij gaat branden in de hel!